Proč nosit šperk s kamenem podle svého znamení?

 

Kameny podle měsíce narození se v mnoha kulturách napříč zeměkoulí nosily už od pradávna. Propojení drahých kamenů a znamení zvěrokruhu, jak je známe dnes, má svůj původ v řecké helénské astrologii. Řekové, stejně jako jiné starověké kultury, věřili ve vliv hvězd na člověka a hledali propojení vesmíru se životem na zemi. Věřili, že každé vesmírné znamení, planeta i hvězda má na zemi kámen nebo kov se shodnými vlastnostmi. Zmínku o 12 kamenech a 12 znameních zvěrokruhu dokonce můžeme najít i v bibli. 


 

Proč nosit kámen podle svého znamení?

Kámen určený pro tvé znamení ti může nabídnout harmonizující a posilující účinky. Stejně jako každé znamení má jiné kvality a nedostatky, také každý minerál v sobě nese jinou energii a jiné účinky, na základě kterých je přiřazen k danému znamení tak, aby pomáhal harmonizovat jeho negativní a posilovat jeho pozitivní vlastnosti. Ukázat si to můžeme například na znamení Berana. Je pravděpodobné, že vznětlivý Beran bude chtít zapracovat na své trpělivosti a klidu a minerál jako červený korál mu pomůže zklidnit jeho ohnivé emoce a navodit klid. 

“Každý kámen má jiné vlastnosti a ke znamení horoskopu je přiřazen s ohledem na kvality, potřeby i nedostatky daného znamení.”

 

Amulet nebo jemný řetízek?

Kámen podle svého znamení můžeš samozřejmě nosit jen tak v kapse, ale v podobě šperku bude přece jenom vypadat trošku elegantněji. Na Tržišti štěstí si svůj šperk podle znamení můžeš vybrat buď v podobě malého kamínku na jemném řetízku, nebo jako amulet s přívěskem. V nabídce najdeš také náramek Spojení, na který si můžete zvolit 2-5 drobných kamenů podle znamení sebe a svých nejbližších. 

Vyber si šperk, který v tobě podpoří přesně tu část, kterou chceš! Všechny šperky podle znamení najdeš tady